Team News Contact Projecten Methodiek

Eengezinswoning  te Lasnes

Een bruisend werf van een droomhuis in tijdloze stijl. Pure lijnen, simpele inrichtingen, veel lichtinval die uitnodigen tot dagdromen

Appartementen en handelspanden op de Luikse hoogten

 Deze sobere architectuur gevormd door 3 vleugels is geïntegreerd op een halve maanvormige grond. Het combineert oneffenheden en materialen, geeft ritme aan de voorgevel en animeert het rond punt

Een kwaliteitsvolle levensomgeving in het centrum van de stad (64 appartementen)

Hedendaagse en rechtlijnig, deze sobere architectuur mengt diverse materialen en kleuren, dit alles gecombineerd met horizontale lijnen en een lichtheid gecreëerd door de leegtes en de vullingen

Eerste award voor «Le Grognon»

De Stad Namen herwaardeert de wijk van de «Confluence» aan de voet van de majestueuze Citadelle en ontvangt de Publica Award d´Or voor Stedebouw. Een project van groot aanzien in samenwerking met de Deense architecten van 3XN en de Belgische landschapsarchitecten JNC

Maffe : Uitbreiding van een rusthuis-34 bedden

Maart 2017:  Openbaar aanbesteding «Architectuur opdracht» voor het ontwerpen van 20 sociaal logements | Sociaal huisvestingsmaatschappij Le Foyer Wavrien | Niet gewonen.

Lasne : Bouw van een eengezinswoning

Februari 2017:  3de plaats op een architectuur wedstrijd «Ontwerp en bouw» van een nieuwe gemeenteschool te Godarville | Stad Chapelle-Lez-Herlaimont.

December 2016:  Wij zijn de winnaars van de internationale wedstrijd, georganiseerd door de stad Namen in het kader van de heraanleg van Le Grognon. In samenwerking met de Deense architecten 3XN en de Belgische landschapsdeskundige JNC, stellen wij een nieuw, golvend landschap voor, dit met het oog op de herdynamisering van deze strategische site, ten voordele van de Namenaars. 

Augustus 2016 :  Kleine risicostudie, voorstel tot aanleg van een stadsplein aan de westkust

Juli 2016 :  Einde van het bouwen van de appartementsgebouwen in Vielsalm

Juni 2016 :  Begin van het bouwen en uitbreiding van een woning tot een Duo-woning

Mei 2016 :  Einde van het bouwen van een appartementsgebouw op de site van Préverenges Switzerland

April 2016 :  Begin van het bouwen van een eengezinswoning in Lasne

Februari 2016 :  Teambuilding BEE Architect in Bordeaux — Frankrijk

Maart 2016 :  Inauguratie  van het rusthuis Les Amandiers in Maffe

Januari 2016 :  Oplevering van de eerste 2 afgewerkte appartementsgebouwen gelegen op de site van « Les jardins du Lac » te Vielsalm

November 2015 : De abdij van Maredsous zal binnenkort beschikken over een klein seminarie aan de voet van de Molignée. Het project geeft een meerwaarde aan dit gebouw uit de XVIIIde eeuw.

Oktober 2015 : Na 2 jaar van bouwen, heeft het College van Maredsous het nieuwe internaat plechtig geopend. Naar aanleiding van deze zware renovatie, is de ganse organisatie van de kamers herzien. Een pasrel in glas verbind nu de oude en nieuwe slaapzalen. De oude kapel is nu een bezinningsruimte alsook een studiezaal.Het College heeft van de renovatie geprofiteerd om een houtkachel te installeren en gaat zo resoluut naar zijn 2e eeuw van bestaan.

Deze dinsdag 1er September 2015, inauguratie van de nieuwe school van  Jambes Bellevue : Ontwerp en bouw van een gemeenteschool.
http://www.canalc.be/nouvelle-ecole-sur-le-plateau-de-bellevue/

September 2015 :
Vielsalm: Bouwen van verschillende appartementsgebouw : Of eind ruhbouw

Met de jaren werd Franssen & de Menten Architectes associés een echt bijennest, samengesteld door het talent van al onze architect medewerkers in diverse projecten. 
De tijd was gekomen om te reflecteren over onze interne structuur en ons imago.

Bee architect, het kenmerk van ons werk, het verstevigen van interdisciplinaire samenwerking als oplossing voor onze klant, de bouwheer. 

Net zoals de bijen wordt ons gezichtsveld breder en breder.Onze nieuwe naam staat voor onze waarden, het veranderd niets aan onze relaties met de huidige of toekomstige klanten.

We vertrouwen op de teamspirit die ons bureau uitstraalt. We zijn dan ook overtuigd dat BEEarchitect snel met onze architectuur zal gelinkt worden.